Siste nytt fra MØY Telemark.
Kan du ikke lese nyhetsbrevet?
Åpne det i nettleser.
 

Julebrev fra MØY med siste nytt


2017 har vært et godt MØYår og vi gleder oss til fortsettelsen i 2018.
 
MØYnettverket har vokst betraktelig rundt om i Telemark siden vi startet opp med våre første MØYgrupper våren 2016. 13 ulike MØYgrupper har vi til nå etablert og det betyr ca. 80 kvinnelige MØYmedlemmer rundt om i Telemark så langt.
Inn i 2018 vil vi for første gang starte opp grupper både i Tokke og Kragerø. Vi vil invitere til nye Drømmekvelder, utvide MØYdagen med samlinger både i vår- og høstsemesteret, starte MØYpodden og gi tilgang til hospitering for MØYere inn i andre gruppers læringsøkter.   
Les mer og bli en MØYer du også!
MØY har som mål at flere kvinnelige bedriftsetablerere utvikler seg og sin bedrift i nettverk med andre og over tid at Telemark skal oppnå 40% kvinneandel blant bedriftsetablerere.

MØYgrupper settes sammen av 5- 7 kvinner, basert på kunnskap og bedriftens modningsnivå. (Grønn gruppe er for dem som drømmer om å starte egen bedrift. Blå gruppe er for dem som har startet egen bedrift og sort gruppe er for dem som vil bli mer proffe med sin bedrift). Medlemskap i MØY koster fra kr. 0 – 750 pr. år. Hver gruppe får 1 fasilitator som følger opp og trygger gruppen og hver enkelt kvinne i sine prosesser. Hver enkelt gruppe har en varighet på ca. 1. år med 6 fellessamlinger med hensikt å styrke og utvikle nettverk og kompetanse. I tillegg inviteres alle deltagerne med på en årlig samling for alle grupper og fasilitatorer. Alle fasilitatorer MØY benytter har vært igjennom opplæring og får oppfølging i profesjonelle støttegrupper flere ganger i året.

NYE GRUPPER


Vi er alltid på jakt etter flere medlemmer som vil gå inn i nye MØYgrupper. Vår ambisjon er å starte opp min. fire nye grupper i løpet av 2018. Gruppene startes opp etter interesse fra min. 5 kvinner om deltagelse i en MØYgruppe og en lokal forankring/finansiering.
Meld din interesse på vår hjemmeside/Facebook eller ta gjerne direkte kontakt med prosjektleder Linda Cecilie Furulund, linda@møy.com, tlf.: 928 89 901.   
 

Delta på læringsøkter i MØYgrupper rundt om i Telemark

Fra nyttår kan alle betalende medlemmer i MØY – enten du er med i en MØYgruppe eller har vært det, komme på læringsøkt i en annen MØYgruppe enn den du tilhører eller har tilhørt. I løpet av et år arrangeres det mange læringsøkter innenfor ulike temaer i de ulike gruppene og disse vil altså legges ut som egne arrangementer inne på MØYs facebookside. Om du er MØYmedlem så lønner det seg nå mer enn noen gang å følge med på vår Facebookside og benytt deg av muligheten til kompetansepåfyll der det passer deg.  
 

MØY Drømmekvelder

På tampen av året har vi vært så heldige å få med oss Kragerø kommunes Omstillingsprosjekt inn som bidragsyter i MØY. Det betyr at vi arrangerer for første gang MØY Drømmekveld i Kragerø 7. februar, kl. 18 - 20, i Skagerrak Sparebank.
Her kan du dele tanker og ideer om å skape din egen bedrift ut av din egen kompetanse. Vi vil presenterer MØYmodellen og har med oss forsker Lars Kobro som bla. forteller om viktigheten av å satse på kvinner og sette sammen «ulike barn»/komplimentær kompetanse i tillitsfulle nettverk slik vi gjør i MØY.  Drømmekvelden i Kragerø markerer også oppstarten av MØY Kragerø!
Senere ut mot våren vil vi arrangere flere Drømmekvelder i Telemark – hvor og når kommer vi tilbake til så følg med på våre facebookside fremover. 
 

Fra MØYdag til MØYdager

MØYdagen 2017 ble arrangert for andre gang på Kvitåvatn Fjellstue i Rjukan. Her var det presentasjoner fra MØYere på løpende bånd, parallellesjoner om regnskap, folkefinansiering og visuell fasilitering. Tilbakemeldingene var svært gode og vi fikk kudos for å representere en annerledes – «litt nedpå» arena for grûndere der de føler seg hjemme, sett og ivaretatt.

KvinneLyst konferansen ble i år dessverre avlyst på grunn av for få deltagere. Vi takker for samarbeidet til Telemark Bondelag og Telemark Bygdekvinnelag med planlegging

 I 2018 har vi allerede bestemt oss for å ha to MØYdager; en tidlig på året i uke 6 eller 7 arrangert i Kragerø og en på høsten i uke 44 arrangert et sted i Vest- Telemark. Vi kommer nærmere tilbake til dette, men følg med følg med… 
 

MØYpodden

På nyåret vil MØY ta i bruk en ny kommunikasjonsplattform – podkast. Dette gjør vi for å nå bredere ut, for å synliggjøre kvinnebedrifter og fremme kvinners bedriftsdrømmer. Vi har allerede gjort noen intervjuer med MØYere, men vil gjerne ha flere. Første podkastsending blir trolig en gang i februar neste år.
Podkasting er en måte å publisere lyd- eller videoopptak på Internett som kan abonneres på ved hjelp av RSS. Podkasting er et teleskopord av ordene iPod og kringkasting. Ref. Wikipedia.
 

God Jul og Godt Nytt År

MØY vil ønske alle MØYere og våre gode samarbeidspartnere en riktig god jul og godt nytt år.
 
Takk til våre bidragsytere Telemark Fylkeskommune, Seljord, Notodden, Hjartdal, Tokke, Bø, Sauherad, og Nome kommune, Vekst i Grenland, Omstillingsprosjektene i Kragerø og Tinn og DNB. Stor takk også til styret, Telemarksforskning, Tet, Etablererkontoret Telemark og Voksenopplæringa i Skien.
 

Kontakt

Linda Cecilie Furulund
(prosjektleder)  
linda@møy.com eller 928 89 901 
 
 

FØLG OSS INN I DET NYE ÅRET

MØY Telemark på Facebook
Nettsted
Følg oss på Instagram
Copyright © 2015 MØY, Alle rettigheter er reservert MØY.


avregistrer meg fra nyhetsbrev | slett meg fra alle lister